Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com.

Klassisk Donald Duck

13

Comments

 • Jeg har sett serien på Outland (i Bergen), men det virker ikke som de selges over noe lengre tidsrom enn i butikken.
 • Jeg satt nettopp og gikk gjennom innholdet i de 23 numrene som til dags dato er kommet ut fordi jeg var nysgjerrig på hvor mange historier som er viet hver enkelt tegner (topp ti-liste: Barks 31 minus kun plot og ensidere, Scarpa 14, Branca 12, Murry 12 minus ensidere, Carpi 7, Verhagen 7, Rota 6, Cavazzano 4, Gottfredson 4, Vicar 4).

  Imidlertid festet jeg meg ved noe helt annet, nemlig at det to ganger er trykt opp igjen samme historie (noe jeg ikke hadde lagt merke til, fordi jeg ikke hadde lest de siste numrene.) Barks-historien "Kappseilas til sydhavet" er både i nr. 19 og 22, og Verhagen-historien "Donald Duck på havets bunn" er både i nr. 19 og 20. Dette virker usedvanlig lite profesjonelt. At det ikke er noe "system" for hvilke historier/tegnere som utgis, er for så vidt greit nok, men at man ikke klarer å unngå å trykke samme historie to ganger (etter hverandre), er over min forstand. Sitter det en person og trekker historier opp av hatten og legger dem tilbake etterpå - og kan dette være den samme personen som har funnet historien en gang tidligere og tenker at det sikkert må være første gang den er utgitt, uten å sjekke det nærmere?
 • Nr.19 er den eneste jeg har gått glipp av siden jeg syntes den så kjent ut i butikkhyllene. Så det høres ut som det var en bra bok å hoppe over da.

  Som tidligere sagt, det jeg er mest skuffet over i denne serien er at det aller meste av innholdet (som ikke er Barks) er tatt fra Hall of Fame-bøkene. Og når det fortsatt er mulig å abonnere på HoF synes jeg de burde unngått å bruke historier derfra.

  Vet at redaksjoner i andre land aktivt bruker inducks-databasen og både samarbeider om og oppfordrer til indeksering der. Har lenge lurt på hvor aktivt den norske redaksjonen faktisk bruker databasen, og hvordan de holder oversikt i sitt eget system.
 • På Deichmanske bibliotek Grünerløkka under Don Rosa ekstravagansa i oktober i fjor fikk jeg høre at Inducks blir benyttet i Egmont. Om alle bruker det er en annen sak, men de kjenner til det. Husker ikke alt som ble sagt om det. Dette var ikke en del av paneldebatten om noen var der og ikke husker det. Men derimot når jeg og venner pratet med Stein K Hjelmerud.
 • Helt utrolig. Vet dere hva, jeg bryr meg ikke lenger om hvor mye "ferieavvikling" det er hos Egmont, hvordan trykte medier sliter, eller hvordan utgivere stadig må skjære ned. Uansett hva som skjer der må de da kunne klare å ikke trykke samme historie bare ett eller tre numre senere i samme serie. Dette handler om grunnleggende redaksjonell kompetanse. Noe dette forlaget helt tydelig ikke har.
 • Nummer 25 er i handelen, og fem av seks historier er fra Hall of Fame, så den tendensen fortsetter. Ellers er det tredje gang at bladet ikke inneholder Barks.
 • Og i nummer 26: "Støvete romrabalder" av González, akkurat som i nummer 19...
 • Nr. 19 er tydeligvis et utrolig populært nummer å gjenopptrykke historier fra. Hva skjedde egentlig her? Mistet redaksjonen eksemplaret sitt, sånn at ingen har oversikt over hvilke historier det inneholdt? (Jeg mener, internett finnes jo ikke.)
 • Ingen "opptrykk av opptrykk" i nr. 27, men redaksjonen har klart å forveksle Barks med Murry.
 • Murry må rulle seg i graven.

  Ironisk kommentar da han ikke likte Barks "tynne strek".
 • Så, er det Murry som er kreditert som Barks, eller Barks som er kreditert som Murry?
 • Historien "Cowboyliv" er annonsert som Barks-historie i innholdsfortegnelsen, men er signert Murry i selve historien.
 • Interessant notis på siste side i #28:

  "Vil du lese mer om Arpin Lusène? I Donaldbladet, uke 9, 28.februar, kommer det en splitter ny historie med ham! Historien er tegnet av Marco Rota som en hyllest til Don Rosa i anledning sistnevntes 70-årsjubileum."

  Klassisk Donald Duck #28 inneholder forøvrig de to lange Rosa-historiene med Den sorte ridder.
 • Spennende!
 • edited January 2021
  De har ikke bestemt seg for om siste historien skal hete "Den sorte ridder glorper igjen!" (innholdsfortegnelsen) eller "Den sorte ridder slår til igjen" (selve historien); den første oversettelsen er mer i tråd med originalen. Ellers er det kanskje litt tidlig å feire 70-årsdagen i februar når den er i juni, men kanskje det kommer hyllesthistorier fra flere tegnere i tida framover?

  For øvrig er det ikke mindre enn fire Barks-historier i nr. 28.
 • Takk for at du delte det FrankAa :) Må kjøpe inn det nummeret.
 • Nummer 30 ser ut til å markere et skille i serien. Det har kun historier av Marco Rota. Det kan tyde på at de gjør som i Danmark og konsentrerer seg om én og én tegner, ev. ett og ett land.
 • Når du sier "gjør som i Danmark", antar jeg du tenker på serien Anders And Classic? Det gir jo mening, ettersom det nye Klassisk Donald Duck nr. 30 ser ut til å være en oversatt versjon av Anders And Classic nr. 28: https://inducks.org/issue.php?c=dk/AAC2019-28
 • Sånn apropos ingenting, så tror jeg noen har inducksert feil cover på Anders And Classic nr. 35. Det er i hvert fall ikke tegnet av William Van Horn. ;)

  image
 • edited May 2021
  Så... en gammel Marco Rota-historie som ikke er utgitt i Norge tidligere (S 72471). Dette bladet må jeg ha!
Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Har du lest forumreglane?