Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com.
IDWs nye amerikanske Disney-blader
Comments
Men de utgivelsene er fra PaperCutz, ikke IDW. Så jeg tror ikke de har noe å gjøre med opplagene på IDWs bøker.
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Jeg vet nå ikke helt om dét er grunnen til at Timeless Tales-hardcoverne nå kanselleres. Jeg tenker mer at det kanskje i utgangspunktet var å gape litt over, det med å samle bladene både i tradepaperbacks og hardcoverbøker. De fleste mer casuale fans vil velge de langt billigere softcoverbøkene, så spørsmålet er alltid om det er nok hardcore samlere til å bære luksusutgaven også. (På den annen side satte jeg pris på at Mickey Mouse-hardcoverne faktisk trykket de eldre seriene usensurert. Trist hvis muligheten til å lese kommende IDW-bladserier på den måten forsvinner.)
Men IDW har i det hele tatt pøst på med en enorm mengde Disney-utgivelser siden de fikk lisensen i 2015. Foruten bladene har de lansert bokserier av Taliaferros Donald Duck (både dags- og søndagsstripene), av Silly Symphonies-søndagsseriene og flere andre klassiske avisstriper. De utga også Glenats to første Mikke-spesialer. Og så er det Fantagraphics: tre (snart fire) svære bokserier som mange Disney-fans åpenbart også samler på. Når vi tar alle disse utgivelsene under ett, synes jeg ikke det er rart at noen av dem har solgt mindre enn optimalt. Også når det gjelder de vanlige bladene. Jeg tror en god del Disney-fans rett og slett har valgt å prioritere. Før 2015 hadde det vært tørkeperiode for amerikanske Disney-serier i fire år utenom Fantas bokserier. Deretter eksploderte det med alle IDW-utgivelsene.
Alt i alt vil jeg dog si at det har kommet ut mer bra Disney i USA de siste syv årene enn på flere tiår før det. Og det fortsetter å komme ut fantastiske ting. Nå skal jo for eksempel Fantagraphics i gang med "Walt Disney Masters" og flere andre prosjekter, som virkelig ser lovende ut. Jeg synes dette totalt sett hinter om MER interesse for Disney-serier i USA nå enn før.
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Jeg har allerede forudbestilt de første "Disney Masters" og venter spændt på mere fra Fantagraphics.
I hodet kommer jeg på Scarpa-boken "The Return of Snow White and the Seven Dwarfs", som ble utgitt utenom "Walt Disney Masters"-serien. Skal innrømme at jeg ikke er HELT sikker på om jeg har hørt om andre konkrete planer pr. dags dato, men slike one-shots gir jo håp om flere. :)
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Beskrivelsen fra Amazon gir en viss indikasjon om hvilke historier boken inneholder:
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Donald Duck: The Complete Daily Newspaper Comics - bok nr.5 er planlagt for utgivelse Mars 2019 (kilde: podcast)
Donald Duck: The Complete Sunday Comics - ikke kansellert, men foreløpig tatt en pause (kilde: podcast)
Silly Symphonies: The Sunday Newspaper Comics - Utsatt pga. søk etter kildemateriale, men 4. (og siste) bok er planlagt for starten av 2019. (kilde: kommentar på facbookpost)
Walt Disney's Treasury of Classic Tales - bok 3 kommer straks, men så blir serien kansellert pga. lavt salg. Men de hadde uansett ikke planlagt flere enn 4 bøker pga. tilgangen til kildemateriale (kilde: podcast)
Angående den poster jeg like godt permalinken direkte til David Gersteins kommentar fra 10. april (nederst i Facebook-tråden du linket til):
Godt å høre at i hvert fall denne serien skal fortsette.
Når det gjelder Donald synes jeg det hadde vært en mye bedre idé å samle både dagsstriper og søndagsstriper i én bokserie, istedenfor å splitte dem opp. Greit nok å gjøre det med Mikke Mus, der dags- og søndagsseriene forteller forskjellige historier; men Donald Duck-stripene er jo for det meste frittstående gags. Men jeg er uansett ikke så stor fan av Taliaferro som av Gottfredson (jeg foretrekker faktisk Taliaferro i Silly Symphonies fremfor stilen han etter hvert fant frem til på Donald). Og trykkvaliteten i noen av dagsstripebøkene jeg har sett har vært svært skuffende; MYE dårligere på mange striper enn de gamle norske "Fra dag til dag"-samlingene. Man fornemmer at Donald-bøkene ikke har fått samme omtanke når det gjelder trykkmaterialet som The Floyd Gottfredson Library...
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Når vi nå snakket om overlappende utgivelser... :P
Vel, vel. Det kan godt være at Fantagraphics' og IDWs bøker til en viss grad henvender seg til forskjellige publikum. Fantagraphics-boken er en hardcover på 304 sider som konsentrerer seg om Floyd Gottfredson-serier. IDW-boken er en softcover på 192 sider med historier av flere forskjellige skapere, deriblant Romano Scarpa og Paul Murry. Og det er nok også en god ting at Fantas bok er planlagt til september mens IDWs bok kommer i november. Likevel, jeg håper markedet kan bære begge. Umiddelbart ser IDW-boken litt mer interessant ut, jeg ser frem til å få vite hele innholdet i den.
Forsidene ser i hvert fall bra ut på begge bøkene (selv om IDW-coveret er et gjenbruk av et av sub-coverne til det første Mickey Mouse-nummeret deres):
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Og ja, hva skjer med Walt Disney Showcase? Hvor mange numre er fysisk ute nå? IDWs nettsider har faktisk hele seks numre listet opp. Nr. 1 og 2 kom tydeligvis ut henholdsvis i februar og april, og ellers er nr. 3-5 alle merket med "Available: May 2018" og "COMING SOON". Mens nr. 6 er merket "June 2018". Så hvis dette går etter planen, skal hele tre numre av bladet komme ut denne måneden. Men hvor sannsynlig er det egentlig?
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Og forandring har det også blitt, med navneskifte på det legendariske Walt Disney's Comics and Stories, som nå bare heler "Disney Comics and Stories"; samt reboot av nummereringen. Dessuten har oversettelsene åpenbart blitt mindre fargerike. Den nyeste posten på bloggen Duck Comics Revue fanger veldig godt inn mine egne tanker og følelser om disse endringene: "Will somebody kindly tell me just what the friggin' frig the deal is with this?"
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Skillelinjene mellom det gamle og nye redaksjonsteamet kan i hvert fall tas i øyesyn på Issuu. Her kan vi sammenligne nr. 743 av det "gamle" Walt Disneys's Comics and Stories mot det nye Disney Comics and Stories nr. 1. Samt Uncle Scrooge nr. 40 mot det nye Uncle Scrooge nr. 1. Til og med tekstfonten ser dårligere ut i de nye bladene.
"Vel, legg meg på bordet og kall meg Donald Duk!" -Donald
Jeg er dog ikke positiv til at navnet på hovedserien plutselig endres etter 78 år.