Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com.
Walt Disney hedres med nytt Asterix-album
Comments
MikroMidas skreiv:
Jeg tenderer nesten til å være enig der. Tegningene er fortsatt gode, men synes faktisk også at disse var bedre før. Selv et album som "Det flyvende teppet", etter min og sikkert manges mening det siste virkelig gode Asterix-albumet, har ikke FULLT samme tegnetekniske kvalitet som før. Men dette er likevel bare et MINDRE forfall sammenlignet med selve historien. Og denne teletubbissen, da, som du kaller ham. ÆRLIG TALT!! Hva er nå dette??
Til slutt, angående "the bad guy" i historien. Etter at "rustningen" fallt av lignet han faktisk på en skikkelse som tidligere har vært med. Husker ikke hvilket album det var snakk om (albumene ligger hjemme hos min mor, da jeg er på stadig flyttefot og har bare det siste her, så jeg kan ikke sjekke det ut heller). Men han spilte en slu ekling i en annen historie. Kan det ha vært "Borgerkrigen"? Er ikke helt sikker, men mener at han skulle få ei pen jente i belønning for et eller annet. Han så i hvertfall ut som en syn fisk!! Kan noen hjelpe meg her??
Eivind1972 skreiv:
Det gjør det så absolutt. Søppelprogrammet BigBrother er et ekte eurotrash-produkt fra Nederland.
Loke Aesir skreiv:
Faktisk har man tidligere hatt tro kopier av figurer fra andre serier. I "Styrkeprøven" der Asterix, Obelix og Majestetix besøker belgierne møter de faktisk Dupond og Dupont, som vel de fleste her kjenner fra Tintin-serien. Forøvrig skal det visstnok være mange hint til kjente franskmenn i diverse Asterix-blad, som nok går de fleste nordmenn hus forbi. En del språklige finesser skal visst også ha gått tapt i oversettelsene. Det sier litt om seriens (tidligere) kvalitet at den likevel også i de norske oversettelsene så lenge har hatt en så høy kvalitet (tross manglende kjennskap og forståelse for en del antydninger i tegningene, samt tap av språklige finesser).
Sleipe-Simon skreiv:
Det franske folke-elementet er vel i dag hovedsakelig basert på "gallo-romanere", en sammenblanding av keltiske gallere og romere (romere her relativt vidt definert, ikke bare byen Roma). Er ikke helt sikker på hvem som er sterkest representert, men språket er i hvertfall en arv etter romerne, rettere sagt LATINEN. Det interessante er at selve betegnelsen franskmenn kommer fra en GERMANSK stamme som erobret Gallia ved Romerrikets fall. Denne stammen var FRANKERNE! Frankerne kom imidlertid aldri til å utgjøre noen stor andel av rikets befolkning og selv om de utgjorde overklassen i det nye riket, ble de raskt kulturelt assimilert (akkurat som "normannerne" ble det noen århundrer seinere). Dette skjedde nok delvis ved at de innså at kulturen i landet var deres egen overlegen, samt at nok mange frankere tok seg vakre gallo-romanske hustruer. Men betegnelsen på det nye riket overlevde.
Loke Aesir skreiv:
Så Mikke er mer populær i USA enn Donald? Det var jeg faktisk ikke klar over.
Loke Aesir skreiv:
Impressing! Må innrømme at jeg ikke har hyper-analysert albumet. Jeg leste det og konkluderte at det var dårlig. Og det mener jeg fortsatt, uansett hvor mange tolkninger man kan komme med. Nettopp av samme grunn som det Loke angir nedenfor:
Loke Aesir skreiv:
Sleipe-Simon skreiv:
Men dæven så godt det smaker! :D
Spøkelseskladden skreiv:
Du foretrekker den på Alvim over Storbyen sin formoder jeg? :)
Sigvald skreiv:
Onkel Skrue burde vel vært ikon i et så ultra-kapitalistisk land som USA... Ta George Bush f.eks. Ingen tvil om at hans Gud er Mammon...
MikroMidas skreiv:
Men hva med det jeg nevnte ovenfor, nemlig Dupond & Duponts tilstedeværelse i "Styrkeprøven"? Nå er jeg ikke helt inne i dette med forlagstilhørighet i hjemlandet. Gis Asterix og Tintin ut av samme forlag??
Eivind1972 skreiv:
Har ikke noe med uærlighet å gjøre, men rett og slett det at McDonald's (som alle andre internasjonale selskap) tilpasser seg markedet og forholdene i hvert enkelt land det er representert. Gjør de ikke det, har de liten sjanse til å konkurrere.
Spøkelseskladden skreiv:
Er egentlig ganske godt fornøyd med å være Senilix. Det er en fyr med TÆL! Føler også at jeg har en del felles med ham. Kan være litt hissig, sta og har egne meninger. Bedre det enn å være en DOTT!!
Sleipe-Simon skreiv:
Huffda, det passer mye bedre inn i mitt verdensbilde å se på dette som et utslag av amerikansk kulturpåvirkning....
Guffen Delbekk skreiv:
Nuvel... Jeg sier snarere, you may eat it, but it taste like shit... Vel, det hender jeg har kjøpt når de har hatt ultrabillige tilbud, men ser det da bare som billig "vomfyll".
SvK skreiv:
Joda, skjønner at de driver business. Men jeg hadde i hvertfall håpet at utgiverne av Asterix hadde følt et visst kulturelt ansvar.
Det er mange gode karikaturar i Asterix, ja. Dupond og Dupont var vel dei første eg la merke til sjølv òg (sjølvsagt ikkje tilfeldig at dei dukka opp nettopp då Asterix var i Hergés og Tintins heimland Belgia). Hugsar òg at i "Obelix & Co. A/S" ser vi i to-tre ruter to romerske legionærar som ser akkurat ut som Laurel og Hardy (på norsk kjent som Helan og Halvan).
Senilix er tøff. Og han er nok den mest framandfiendtlege i landsbyen òg, berre så det er sagt. For å sitere han i "Keiserens gave": "Jeg har ingenting imot fremmede. Noen av mine beste venner er fremmede. Men disse fremmedfolka er jo ikke HERFRA engang!" :-)
Sigvald skreiv:
Ikkje samanliknbare situasjonar i det heile tatt. Carl Barks har, som andungen seier, ikkje skapt Disney-seriane, han er ein av mange manusforfattarar/teiknarar på den lange vegen. Formålet med desse seriane er at Disney-konsernet skal tjene pengar. Dersom Disney-seriane hadde tilhøyrd Carl Barks, det var han som hadde skapt alle figurane og han hadde vore den einaste som hadde laga serien og det var han som hadde opphavsrettane til serien, ville eg synest at det var veldig synd og skam dersom Carl Barks så plutseleg i sine siste år hadde gitt klarsignal til at Western Publishing kunne la nokre andre halde fram med å lage Donald Duck-seriar. Slik som situasjonen er i dag, skammer eg meg ikkje for å lage Disney-seriar, ettersom Disney-seriane ALLTID har vore del av eit verdsomspennande konsern som utelukkande handlar om å outsource teikneseriearbeidet til manusforfattarar og teiknarar over heile USA og etterkvart over heile verda.
Asterix og Lucky Luke, derimot ... Det er seriar eg hadde håpa at haldt seg for gode til slikt.
Olaf Solstrand skreiv:
Ja, det er klassiske kommentarer, noe annet enn vi blir servert i det siste albumet. Jeg er nesten tilbøyelig til å være enig i at det siste albumet er et makkverk, ja vil nesten si at det er et oppgulp av klisjeer. Jeg klarer ikke å unngå fristelsen til et ordspill: Det store himmelfallet er i høyeste grad et fall, et fall fra tidligere tiders himmelske høyder. Kanskje ikke en analogi Uderzo hadde håpet at leserne skulle trekke, men, men...
Ja, enig der! Med all respekt for ivrige donaldister og "mikkister", så er jo Donald masseproduksjon. Tross alt kommer det ukentlige bleder, samt andre paralelle utgivelser, både Mikke Mus og andre pocket-bøker osv. Det sier seg selv at Asterix med sine 33 album stiller i en noe annen kategori (selv om det siste kanskje ikke er så mye dårligere).
Guffen Delbekk skreiv:
Helt klart. På Alvim hender det jo at de tar fram moppen og vasker gulvet litt.... og det gjør de forhåpentlig på Tista-senteret også.
Spøkelseskladden skreiv:
Jeg ble Asterix!
Akkurat det har vi til felles, Sigvald.
Jeg ble Asterix å ;)
Et par av dere skrev:
Jeg synes Senilix er kulere. Asterix er litt for straight. Obelix er også kul, han er skikkelig irrasjonell og gal. Asterix er litt mer av typen Mikke Mus, veldig fornuftig. Synes mange av de andre karakterene er mer interessante enn Asterix.
.... og, ikke minst - Asterix er fremdeles ungkar, men se hva Senilix har på lur.....!!!
Sjølvsagt er det ingen tvil om at Senilix er kulare. :-) Mange av dei meir anonyme landsbybuarane er eigentleg ganske geniale. Majestix er ganske tøff, det same gjelder skjoldbærarane hans (for ikkje å snakke om Godemine), og eg må innrømme at eg synest at Hermetix er eit herleg utgangspunkt for ein krangel.
Spøkelseskladden skreiv:
Vel, akkurat der er jeg nok dessverre mest lik Asterix, er fortsatt ungkar. Forresten, en stund siden jeg leste albumet, men var det ikke i album 31 Asterix motsatte seg et ekteskap. Tenke, tenke... Kan det være at han er litt "skeiv", eller var det bare akkurat den dama han ikke ville ha??? Men han så vel kanskje hvordan Majestetix har det med sin fru??
Olaf Solstrand skreiv:
Jepp, Majestetix er også en av de artige. Han prøver å holde en viss stil, men blir hundset av kona, og har det ikke alltid så lett å få satt seg i respekt. I et av albumene (tror det var Cæsars laurbær) kommer han i en skikkelig krangel med en svoger. Det var en artig scene.
Det var absolutt Cæsars laurbær, ja. Fantastisk krangel. Og han er jo berre heilt høvding t.d. i "Keiserens gave" - eg elskar den scenen der Ortopedix og familien kjem til landsbyen og ber om å få snakke med høvdingen, og skjoldberarane kjem ut med Majestix i badestampen ... :-)
Olaf Solstrand skreiv:
Ja, det med badestampen er en komisk episode. Typisk for Majestetix uhøytidelige høytidelighet! Han er virkelig litt av en type!!