Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com eller krice krøllalfa kvakk punktum no, og vi vil invitere deg så raskt vi kan.

Donald Duck & Co 2019

Donald Duck & Co nr.12/2019 har en ny historie "På jobbflukt" skrevet av Tommy. Og ifølge inducks ser det da ut som alle hans historier har vært utgitt i Norge.

Av andre norske forfattere mangler vi fortsatt en av Olafs historier, "The Quest for Ormen Lange" - men det er mulig denne aldri ble tegnet (?).

Fra Gaute Moe er det haugevis som ikke er utgitt her, hele 163 per i dag ifølge inducks.

En ny norsk forfatter debuterte med "Den svevende dyrehagen" i nr.39/2018 (5 år etter historia var skrevet). Ifølge et intervju med Egil Aslak i Namdalsavisa har han en drøm om å lage en Donald-historie om laksefiske, men det hørtes ikke ut som han hadde skrevet flere historier som allerede var ferdig.

Comments

  • edited March 14
    "Av andre norske forfattere mangler vi fortsatt en av Olafs historier, "The Quest for Ormen Lange" - men det er mulig denne aldri ble tegnet (?)."

    Eller at den bare ikke har blitt tegnet ennå? Etter hva jeg har inntrykk av, kan manus som leveres til Egmont ofte bruke en god stund på å gå gjennom resten av produksjonsprosessen.
  • Det er da rart Ormen Lange ikke har blitt tegnet så glade Egmont er i å sende endene til Norge? Skulle tro det kunne være en gyllen mulighet.
  • Oi, innså nå nettopp at jeg ikke leste Inducks skikkelig! Historien har koden D/D 2003-051, som jeg tipper betyr at den ble antatt av Egmont i 2003. Da har det jo gått veldig lang tid siden manuset ble levert. Men interessant at historien plutselig ble registrert på Inducks for bare litt over en måned siden.
  • Apropos at ting tar lang tid – denne "nye" Anton-historien jeg har på trykk i nr. 12/2019 stammer opprinnelig fra 2002! Jeg var da 18 år gammel og sendte inn mine aller første historieidéer til Egmont i København, der en av dem var denne Anton-historien som nå 17 år senere står på trykk i norsk Donald! Jeg skrev både synopsis og manus til historien (opprinnelig tenkt å være en 6-sider), men den ble aldri antatt av Egmont. Etter noen flere forsøk med andre historier som også endte med avslag, prøvde jeg meg heller hos Sanoma i Nederland, som i 2004 antok den første historien jeg fikk solgt: "Ekte kopier", tegnet av Freddy Milton. Etter å ha skrevet noen flere historier for Sanoma kom jeg i 2006 til å tenke på denne Anton-historien jeg skrev fire år tidligere, og siden jeg egentlig likte den ganske godt, pusset jeg støvet av den og laget den på nytt. Etter å ha fått noen innspill fra redaktørene i Nederland endret jeg på en del ting, før historien, som nå var blitt en 7-sider, ble antatt. Den finske tegneren Jukka Murtosaari fikk etter hvert ansvaret for å tegne den, men den må tydeligvis ha havnet på skrivebordet hans og aldri kommet seg videre derfra, for årene gikk uten at det skjedde noe mer. Først mange år senere ble jeg kontaktet igjen om historien, som redaktørene i Nederland hadde funnet ut aldri var blitt publisert ved å lete i arkivene, og den ble da tildelt en ny tegner, nederlandske Jeroen Steehouwer, som fikk den illustrert. Så kom den til slutt på trykk i Nederland i fjor høst, og nå altså i Norge – 17 år etter at jeg skrev den!
Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Har du lest forumreglane?