Ønsker du å bli medlem på Kvakk.no? For å hindre spam i forumet krever vi nå at du har en invitasjonskode for å registrere deg som medlem. For å få tilsendt en invitasjonskode, send en e-post til olafmoriarty krøllalfa gmail punktum com eller krice krøllalfa kvakk punktum no, og vi vil invitere deg så raskt vi kan.

Don Rosa, den pixelerte tegneren?

Mine øyne falt på dette verket? på kiosken her om dagen

http://www.minetegneserier.no/pls/htmldb/f?p=100:6:14241994283191:VIEW::6:P6_UTGIVELSER_ID,P6_CS:119955,38F652CDD77B41DB

Carl Barks og Don Rosa - originalene og oppfølgerne nr.4 2017 (Billiarder i hullet), i tilfelle linken ikke virker.


Plager ikke meg nevneverdig men kan noen, eller en eller annen, fortelle meg hvorfor alt som trykkes av Don rosa er så ekstremt pixelert. Sammenlign tegningene til Barks og rosa på det coveret der, hva har skjedd av tilbakeskritt i tegnebransjen siden Barks pensjonerte seg? Don rosa sin del ser jo ut som noe som er laget etter slike tegn etter numrene oppgaver som var i Donald før, og deretter fotografert gjennom en te sil. Selv Don rosa tegner vel ikke så ille som det coveret der antyder.

Så da lurer jeg på om, er dette ett eksempel på sabotasje utført av Barks-purister i diverse forlag som bevist trekker ned kvaliteten på Don rosa sine tegninger på vei til trykkeriet?

Imøteser gjerne en oppklaring på dette fra Don-rosa-folket!

Comments

 • Bildet er litt for lite til å se om Rosa-strekene er pikselert, men jeg får ta en kikk i kiosken. Kan ikke huske at han var pikselert i sin gullalder, så har kvaliteten gått ned i de utallige nytrykkene?

  Kan pikseleringen rett og slett være et konkret uttrykk for reproduksjonens virkning på kunstverkets aura, jf. Walter Benjamin? I så fall lurer jeg på hvorfor Barks ikke er rammet.
 • Øhh, trykkvaliteten på Barks-historiene (altså inne i heftet) er da heller ingentying å skyte av i denne bokserien. De ser generelt en anelse pikselerte ut, vil jeg si.
 • Har vært i kiosken og kikket litt på den siste utgivelsen i denne serien.
  Det er ganske pinlig dårlig vil jeg si, hvor får forlaget originalene fra?

  Synes personlig fortsatt at don er mere pixelert enn Carl.
 • edited July 2017
  Sikkert bare fordi Don har en mer knudrete strek. Vanskelig å se forskjell på pikselering og tusjføring iblant. :D

  Personlig synes jeg Barks er hakket mer pikselert. Det er rett og slett provoserende dårlig trykk sammenlignet med f. eks. Fantagraphics' bøker, samt uten tvil Carl Barks Samlede Verk. Men skal være enig i at både Barks- og Rosa-seriene har dårlig trykkvalitet i disse bøkene. Det blir kanskje mer en subjektiv vurdering hvem som ser verst ut.
Sign In or Register to comment.

Hei sveis! Ja, her ser du meg! Er du ikke glad for å treffe meg?

Det ser ut som om du er ny her. Om du vil kome i gong, trykk på ein av desse knappane!

Har du lest forumreglane?